latinica  ћирилица
17/10/2019 |  14:09 ⇒ 20:12 | Autor: SRNA

Odluka o izgradnji studentskog doma u Istočnom Sarajevu

Premijer Republike Srpske Radovan Višković izjavio je danas da je Vlada Srpske na današnjoj sjednici u Istočnom Sarajevu donijela odluku o izgradnji studentskog doma u Istočnom Sarajevu za šta je u republičkom budžetu planirano dva miliona KM.
Radovan Višković - Foto: SRNA
Radovan ViškovićFoto: SRNA

Višković je na konferenciji za novinare u sjedištu Republike Srpske u Istočnom Sarajevu rekao da će kapacitet doma biti 400 ležajeva, te istakao da Vlada želi da doprinese boljem studentskom standardu.

Prema njegovim riječima, Skupština grada Istočno Sarajevo dala je prijedlog da se izvrši rekonstrukcija objekta koji se nalazi u blizini gradske Skupštine koji će biti prilagođen namjenama studentskog centra.

Višković je istakao da će se na ovaj način smanjiti troškovi, jer bi u slučaju da se gradi novi objekat samo uređenje lokacije koštalo više od 500.000 KM, a postojeći objekat ima svu infrastrukturu i parking.

- To će olakšati da izgradimo studentski dom i da za studente obezbijedimo normalne uslove - rekao je Višković i dodao da, prema informaciji ministra za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Srđana Rajčevića koji je juče obišao studentske domove u Istočnom Sarajevu, uslovi nisu ni blizu kao u domovima na Palama i Banjaluci.

Višković je istakao da je obaveza Vlade Republike Srpske da i ovim studentima pomogne i da do kraja iduće godine dobiju novi studentski dom koji će omogućiti normalne uslove za njihovo studiranje.