latinica  ћирилица
24/10/2019 |  09:03 ⇒ 14:09 | Autor: SRNA

Vlada Srpske o visini putarine

Vlada Srpske razmatra Prijedlog uredbe o visini putarine i Informaciju o stanju u privredi za 2018. godinu.
Vlada Srpske - Foto: RTRS
Vlada SrpskeFoto: RTRS

Na predloženom dnevnom redu je i informacija o održavanju četvrtog sastanka Odbora za stabilizaciju i pridruživanje između EU i BiH, kao i Prijedlog rješenja o imenovanju predstavnika institucija Republike Srpske koji će učestvovati u radu četvrtog sastanka Odbora za stabilizaciju i pridruživanju EU i BiH, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose sa javnošću.

Predviđeno je da bude razmatrana i informacije o javnom pozivu za dodjelu dozvole za korišćenje radiofrekvencijskog spektra za pružanje usluge upravljanja elektronskom komunikacijskom mrežom u digitalnoj zemaljskoj radiodifuziji BiH - multipleks C.

Na sjednici bi trebalo da bude razmotren i izvještaj o stanju sektora osiguranja u Srpskoj za period od 1. januara do 30. juna ove godine, izvještaj o radu Agencije za osiguranje Srpske za period od 1. januara do 30. juna, kao i izvještaj o finansijskom poslovanju Agencije za osiguranje Republike Srpske za isti period.

Planirano je i razmatranje Izvještaja o stanju u bankarskom sistemu Republike Srpske za period od 1. januara do 30. juna ove godine i Izvještaja o poslovanju i rezultatima rada sa finansijskim izvještajem Agencije za bankarstvo Republike Srpske za taj period.

Vlada bi trebalo da razmatra i Prijedlog odluke o 13. emisiji obveznica Srpske za izmirenje obaveza po osnovu materijalne i nematerijalne štete nastale u periodu ratnih dejstava od 20. maja 1992. do 19. juna 1996. godine, kao i Prijedlog odluke o 37. emisiji obveznica Republike Srpske javnom ponudom u iznosu do 45.000.000 KM.