latinica  ћирилица
24/10/2019 |  09:25 | Autor: RTS

EL: Partizan dočekuje Јunajted nakon 50 godina

Fudbaleri Partizana i Mančester junajteda igraće meč trećeg kola grupe L Lige Evrope na stadionu u Humskoj.
FK Partizan - Foto: RTS
FK PartizanFoto: RTS

Susret dva tima biće prvi poslije 53. godine, a trener crno-bijelih Savo Milošević istakao je da će to biti praznik fudbala.

- Pričati o važnosti i posebnosti utakmice je izlišno. Vjerujemo da je ekipa spremna i svjesna onogo što nas čeka, a čeka nas izvanredno teška utakmica. Poslije 53 godine imamo priliku da igramo protiv Јunajteda. To je praznik fudbala. Ovo je prilika da se izmjerimo koliko vrijedimo. Igranje u Evropi donosi mnogo. Treba da nam bude čast i zadovoljstvo što možemo da igramo sa njima - rekao je Milošević.

Gosti sa Ostrva imaju ulogu favorita u ovom susretu, iako su u Beograd došli bez povrijeđenih Davida De Hee, Pola Pogbe i Nemanje Matića.

Trener Partizana ističe da će njegov tim pokušati da pruži maksimum protiv "jednog od najvećih klubova na svijetu".

- Vjerujem da možemo da očekujemo maksimum od Partizana svih 90 minuta. To smo već pokazali u prethodnom periodu. Vidjećemo koliko će to biti dovoljno. Dužni smo da damo sve od sebe. Kada sam došao, ideja mi je bila da Partizan približim evropskim ekipama. Mislim da je Partizan pokazao napredak u tim evropskim utakmicama. Ovo je prilika da još jednom vidimo koliko smo se približili elitnim ekipama. Ako u tome uspijemo, to će biti veća pobjeda i od tri boda, iako se nećete složiti sa mnom - rekao je Milošević.

Menadžer Mančester junajteda Ole Gunar Solskjer naglasio je da je njegov stručni štab temeljno pogledao mečeve Partizana, a da im je to pomoglo u identifikovanju njegovih jakih strana.

Ekipa iz Engleske ima najviše aspiracije u Ligi Evrope, a iskustvo u osvajanju takmičenja imauju, jer su najbolji bili 2017. godine.