latinica  ћирилица
24/10/2019 |  10:24 ⇒ 14:09 | Autor: SRNA

Viva voks otvara Kestenburg

Spektakularnim koncertom a kapela hora Viva voks iz Srbije svečano će u subotu, 16. novembra, u Kulturnom centru Banski dvor u Banjaluci biti otvoren Festival studentskih pozorišta Kestenburg, rekao je za Srnu direktor ovog festivala Aleksandar Pejaković.
Hor Viva Voks - Foto: SRNA
Hor Viva VoksFoto: SRNA

- Pozivam građane da dođu na jedinstven događaj u Banjaluci i uživaju u muzici koju pozdravlja publika širom planete, te saznajte kako Viva voks i Kestenburg postaju vrijednost epohe - dodao je Pejaković.

On je naveo da će u takmičarskom dijelu Festivala, koji organizuje Banjalučko studenstko pozorište, biti odigrane tri predstave studenata sa tri kontinenta Azije, Evrope i Amerike.

- Ove tri predstave izabrali smo od 87 prijavljenih. Velika zainteresovanost studentskih pozorišta iz cijelog svijeta potvrda je kvaliteta našeg festivala - rekao je Pejaković.

On je dodao da će i revijalni program Festivala biti veoma zanimljiv, te da se ove godine uvode i stručna predavanja, tako da će u gostima biti i čuveni profesor Ivan Medenica.

Pejaković je istakao da je, osim afirmacije Banjaluke u oblasti pozorišnog stvaralaštva studenata, cilj Festivala i da se vide dostignuća studenata iz drugih zemalja.

Pokrovitelj Festivala studentskih pozorišta Kestenburg jeste kabinet predsjednika Republike Srpske.