latinica  ћирилица
24/10/2019 |  12:57 ⇒ 13:01 | Autor: SRNA

Pola miliona KM za izbjegle, raseljene i povratnike

Vlada Republike Srpske danas je Republičkom sekretarijatu za raseljena lica i migracije dala saglasnost na Plan utroška sredstava za period 1. januar - 31. oktobar ove godine u ukupnom iznosu od 580.979 KM.
Vlada Srpske - Foto: RTRS
Vlada SrpskeFoto: RTRS

Za tekuće grantove organizacijama i udruženjima izbjeglica i raseljenih lica biće raspoređen iznos od 4.066 KM, za kapitalne grantove za rješavanje problema interno raseljenih lica 105.430 KM, za kapitalne grantove za finansiranje povratka u Srpsku 33.348 KM, te za kapitalne grantove za finansiranje povratka u Federaciju BiH 438.133 KM.

Vlada je donijela i Odluku o utvrđivanju opšteg interesa u svrhu izgradnje gradske kapele i novog gradskog groblja u opštini Nevesinje, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose sa javnošću.

U saopštenju je navedeno da je donesena i Odluka o dopuni Odluke o utvrđivanju opšteg interesa za izgradnju saobraćajnice - zaobilaznice u Brodu, kao i Odluka o dopuni Odluke o utvrđivanju opšteg interesa za proširenje Karađorđeve ulice i izgradnju kružne raskrsnice u opštini Laktaši.

Vlada Republike Srpske dala je saglasnosti i na potpisivanje Sporazuma o saradnji o zajedničkim nastupima na sajamskim manifestacijama između Pokrajinske vlade Autonomne Pokrajine Vojvodine i Vlade Republike Srpske.

Vlada Srpske je za potpisivanje Sporazuma ovlastila ministra privrede i preduzetništva Republike Srpske Vjekoslava Petričevića.

- Ovim sporazumom Vlada Republike Srpske i Pokrajinska vlada uređuju međusobne odnose radi zajedničkog nastupa na sajamskim manifestacijama investicionog karaktera, kako bi se kroz ovakav udruženi nastup ostvarila veća zapaženost na manifestacijama, bolja prezentacija, kao i racionalizacija troškova obje partnerske strane - navedeno je saopštenju.

Povezane vijesti:

Rast BDP-a 20 kvartala uzastopno, rekordna zaposlenost

Vlada Srpske usvojila Uredbu o visini putarine