latinica  ћирилица
24/10/2019 |  16:15 ⇒ 16:43 | Autor: SRNA

Susret predstavnika uspješnih kompanija

U Banjaluci je danas održan susret predstavnika bonitetno izvrsnih kompanija Republike Srpske - uspješnih firmi koje posluju po međunarodnim standardima.
Susret predstavnika bonitetno izvrsnih kompanija Republike Srpske - Foto: SRNA
Susret predstavnika bonitetno izvrsnih kompanija Republike SrpskeFoto: SRNA

Sastanak je organizovala bonitetna analitička kuća "Bisnoud BH" u saradnji sa Privrednom komorom Srpske.

Direktor "Bisnoud BH" Zlata Mulać Јagličić rekla je Srni da je danas predstavljeno 40 kompanija iz regije Banjaluka i nekoliko kompanija iz regije Prnjavor koje su iskazale interesovanje da budu označene bonitetom izvrsnosti.

Prema njenim riječima, bonitetno izvrsne kompanije čine 25 odsto ukupnog broja firmi u Srpskoj, donose 70 odsto prihoda i isto toliko dobiti, a u njima radi više od 67 odsto ukupno zaposlenih u Srpskoj.

Ona je rekla da je "Bisnoud" mećunarodna bonitetska kuća, da prikuplja i obrađuje podatke o poslovanju svih kompanija u BiH i zemljama regiona, s ciljem predstavljanja firmi koje rade po međunarodnim standardima.

Direktor Privredne komore Republike Srpske Pero Ćorić naglasio je da je riječ o firmama čiji je rad praćen, koje imaju pozitivne rezultate, uređen sistem poslovanja i prilagođavaju se tržištu.

On je istakao je ovo signal ostalim preduzećima da se rad, trud i uspješno poslovanje verifikuje i da su privrednici poštovani u ovom društvu.