latinica  ћирилица
07/11/2019 |  14:24 | Autor: SRNA

Nastić: Obezbijediti mjere za rast plata i profitabilnosti

Generalni direktor vodeće kompanije u proizvodnji aluminijumskih profila "Alpro" u Vlasenici Vladan Nastić rekao je da će u budućnosti biti mogućnosti da bude obezbijeđen rast plata i profitabilnosti ukoliko budu prihvaćeni prijedlozi mjera Unije udruženja poslodovaca Republike Srpske, o kojima će sutra u Milićima biti riječi na Poslovnom forumu privrednika regije Birač.
Unija udruženja poslodavaca Republike Srpske - Foto: RTRS
Unija udruženja poslodavaca Republike SrpskeFoto: RTRS

Generalni direktor kompanije, u kojoj su u ovoj godini prihodi veći u odnosu na prošlu godinu za 10 odsto, rekao je danas Srni da očekuje da će sutra na forumu biti riječi o prihvatanju inicijative Unije poslodavaca da bi se dobilo mnogo bolje okruženje u sljedećoj godini za funkcionisanje realnog sektora.

- To će doprinijeti i poboljšanju konkurentnosti preduzeća "Alpra" i većoj mogućnosti da se odgovori izazovima sa kojima se privrednici susreću na domaćem i inostranom tržištu - istakao je Nastić.

On je dodao da će, ako bude prihvaćena inicijativa Unije poslodavaca, imati mogućnost da u budućnosti obezbijede rast plata i profitabilnosti, a što će konačno državi i te kako da se isplati.

- Mi u "Alpru" smo zadovoljni rezultatima ostvarenim u ovoj godini, jer su prihodi veći u odnosu na prošlu godinu za 10 odsto. Očekujemo da će i finansijski rezultat biti bolji nego što je bio u prošloj godini - izjavio je Nastić.

U narednoj godini "Alpro" ima mnogo planova i očekivanja da nastavi kontinuirani rast rezultata.

- Izuzetno je važno da situacija na evropskom tržištu bude što stabilnija, da bismo imali sigurnije uslove privređivanja i uslove u kojima rade - rekao je Nastić.

On je dodao da je planirano da prihod bude veći od 22 miliona KM.

- Najveći dio proizvoda ove kompanije indirektno završava u izvozu, preko 70 posto. Takođe, bitno je da ne dođe do poremećaja u narednom periodu na tržištu EU, jer "Alpro" proizvode plasira na tržište Austrije, Švajcarske, Njemačke, Slovenije, a nešto manje i u Hrvatsku - izjavio je Nastić.

U Milićima će sutra biti održan Poslovni forum privrednika regije Birač, kojem će prisustvovati i predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković.

Cilj Poslovnog foruma privrednika regije Birač jeste upoznavanje poslodavaca ove regije o prijedlozima mjera Unije udruženja poslodovaca Republike Srpske za program ekonomskih reformi Srpske od 2020. do 2022. godine, rekao je Srni direktor Unije Saša Aćić.

On je pojasnio da je forum zamišljen kao dijalog predsjednika Vlade Republike Srpske Radovana Viškovića, poslodavaca i predstavnika Unije udruženja poslodovaca Srpske.

- Cilj nam je da dobijemo kvalitetne prijedloge i razmotrimo probleme sa kojima se susreću poslodavci u svakodnevnom poslovanju - istakao je Aćić i dodao da očekuju učešće tridesetak poslodavaca iz regije Birač.