latinica  ћирилица
11/11/2019 |  11:29 ⇒ 12:35 | Autor: SRNA

Bileća: Odgođena sjednica lokalnog parlamenta

Sjednica Skupštine opštine Bileća koja je bila zakazana za danas odgođena je zbog nedostatka kvoruma, budući da su prisustvovala samo četiri odbornika opozicije.
SO Bileća - Foto: RTRS
SO BilećaFoto: RTRS

Predsjednik Skupštine opštine Bileća Srđan Rogan rekao je novinarima da je sjednica odgođena zbog odsustva hercegovačkog kneza Rodoljuba Draškovića, koji je danas trebalo da se obrati lokalnom parlamentu i stanovnicima Bileće.

- Zbog iznenadnih obaveza koje je Drašković imao kasno juče smo obaviješteni da jutros neće moći da se pojavi. To je jedini razlog zbog kojeg nismo održali današnje zasjedanje - naveo je Rogan.

On je dodao da će datum održavanja sjednice, u saglasnosti sa Draškovićem, biti utvrđen naknadno.

Odbornik SDS-a u bilećkoj Skupštini Miodrag Uljarević rekao je da je, osim obraćanja Draškovića, na današnjoj sjednici trebalo da bude raspravljano i o drugim tačkama dnevnog reda za koje, kako ističe, "vladajuća većina nije imala skupštinsku većinu".

Dražen Dunđer, odbornik Srpske radikalne stranke "Dr Vojislav Šešelj", rekao je novinarima da bi načelnik opštine i predsjednik Skupštine opštine, da imaju morala, odmah podnijeli ostavke.

- Skupština nije zakazana samo zbog Rodoljuba Draškovića, već je razlog neodržavanja sjednice to što nije postojala skupštinska većina ni za jednu od devet tačaka dnevnog reda - tvrdi Dunđer.

Na dnevnom redu trebalo je da bude devet tačaka, a, osim obraćanja Draškovića, odbornici su trebali da razmatraju i donošenje odluke o osnivanju javnog komunalnog preduzeća "Parking servis", kao i razvojne agencije opštine.