latinica  ћирилица
20/11/2019 |  15:02 ⇒ 15:17 | Autor: SRNA

Maričić: Važno sticanje najbolje prakse za unapređenje rada poreskih uprava

Direktor Poreske uprave Republike Srpske Goran Maričić rekao je da je saradnja poreskih uprava Srpske i Srbije u svim oblastima rada veoma važna, posebno sa aspekta preuzimanja i sticanja najbolje prakse za unapređenje rada ovih institucija.
Sastanak direktora Poreske uprave  Srpske i Srbije - Foto: RTRS
Sastanak direktora Poreske uprave Srpske i SrbijeFoto: RTRS

Maričić, koji je danas u Beogradu razgovarao sa direktorom Poreske uprave Srbije Draganom Marković, naveo je da je na sastanku dogovoreno da predstavnici ove dvije poreske uprave u narednom periodu organizuju pojedinačne radne posjete i da na taj način još više intenziviraju međusobnu saradnju na obostranu korist.

Tokom plenarnog sastanka predstavnika dvije poreske uprave, Markovićeva je održala prezentaciju rezultata rada i aktivnosti na transformaciji Poreske uprave Srbije, kao i daljih planova te institucije, saopšteno je iz Poreske uprave Republike Srpske.

U okviru radne posjete upriličen je niz paralelnih sastanaka na kojima je razgovarano o više tema koje se tiču kontrola, informacionog sistema Poreske uprave Srbije, te modernizacije usluga poreskim obveznicima, a održan je i sastanak o internoj reviziji.

Sagovornici su razmijenili iskustva i planove za budući period u ovim oblastima i ocijenili da saradnja ove dvije poreske uprave treba da bude još intenzivnija u narednom periodu.