latinica  ћирилица
27/11/2019 |  14:53 ⇒ 16:03 | Autor: SRNA

Dodik obećao višemilionsku pomoć za projekte u Nevesinju

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik danas je u Nevesinju obećao višemilionsku podršku institucija Republike Srpske infrastrukturnim projektima na području te opštine u idućoj godini.
Milorad Dodik u Nevesinju - Foto: RTRS
Milorad Dodik u NevesinjuFoto: RTRS

Dodik je, nakon sastanka sa načelnikom opštine Milenkom Avdalovićem i poslanikom u Narodnoj skupštini Republike Srpske Ilijom Tamindžijom, naglasio da će se lično založiti da budu realizovani projekti koje su kandidovali čelni ljudi Nevesinja.

- Potrebno je da ovdje više pomognemo. Ovi projekti dugo čekaju na realizaciju - rekao je Dodik.

On je naveo da je dogovoreno da se ide u rekonstrukciju magistralnih puteva na području Nevesinja, te uređenje puteva u gradskom dijelu opštine i prigradskim naseljima.

Dodik je naveo da za završetak projekta prečistača vode, koji iznosi 1,6 miliona evra, nedostaje 400.000 evra, te da se obavezao da će ih obezbijediti do februara.

- Sekundarna kanalizaciona mreža ne može da se širi ako nema prečistača. Imaćemo zatvorenu konstrukciju i za kružni tok kod sportske dvorane do početka građevinske sezone. Za rekonstrukciju Muzičke škole obezbijedićemo 300.000 KM i obnova će početi na proljeće - rekao je Dodik.

Avdalović je rekao da će Vlada Republike Srpske uplatiti Nevesinju 100.000 KM za sanaciju štete od zemljotresa, te da će biti odgovoreno na sve opravdane zahtjeve.

- Što se tiče investicija u idućoj godini, dogovorili smo da se ide u rekonstrukciju magistralnog puta Nevesinje-Mostar do federalne granice, zatim magistralnog puta Nevesinje-Gacko, regionalnog puta prema Berkovićima, gradnju dvije ulice u naseljima Brežine i Lapčevine u dužini od po 500 metara, kružni tok kod sportske dvorane. Dodik je sa razumijevanjem saslušao i priču oko prečistača koja stoji već sedam-osam godina na jezeru Alagovac - rekao je Avdalović.

On je dodao da će Vlada Republike Srpske sa 300.000 KM pomoći i projekat izgradnje kanalizacije za naselja Miljevac, Šehovina i Šajbe.

Tamindžija je zahvalio srpskom članu Predsjedništva BiH za podršku koju pruža Nevesinju.

Tamindžija je podsjetio da su institucije Republike Srpske posljednjih nekoliko godina u infrastrukturne projekte uložile višemilionska sredstva, te istakao da će se i u narednom periodu raditi partnerski na mnogim infrastrukturnim i razvojnim projektima na području Nevesinja.