latinica  ћирилица
27/11/2019 |  19:04 ⇒ 20:07 | Autor: RTRS

Za sportsku dvoranu u Doboju osam miliona KM

U toku je rekonstrukcija i dogradnja sportske dvorane u Doboju. Vrijednost radova je oko osam miliona KM, a finansira ih Vlada Srpske i Grad Doboj.

Počela je prva faza radova, demontaža i uklanjanje postojećih dijelova objekta. Skida se krovni pokrivač i konstrukcija, dok je kompletan enterijer već uklonjen.

- Pored uklanjanja postojećih dijelova objekta, imamo i rušenje određenih zidova i dogradnju. Pošto se objekat proširuje, kapacitet objekta će biti preko 2.500 sjedećih mjesta - kaže Radislav Mišić, gradski arhitekta.

Dok ne bude sagrađena, korisnici dvorane moraće da se snalaze. Među njima i četiri škole Srednjoškolskog centra koje su u dosadašnjoj dvorani imale nastavu fizičkog vaspitanja.

- Boravak u višku radioničkog prostora u tehničkoj školi, gdje možemo postaviti stolove za stoni tenis, a pri povoljnim vremenskim prilikama koristiti i poligone - rekao je Predrag Pašić, direktor Ugostiteljske i trgovinske škola Doboj.

Gradnju dvorane zajednički će finansirati Vlada Srpske i grad Doboj. Koštaće nešto više od osam miliona KM.

- U toku je prva faza koja će koštati oko pet milioona i 250.000 KM, a druga faza koja slijedi je faza opremanja i košta oko tri miliona KM - navela je Sanja Vulić, predsjednica Skupštine grada Doboja.

Projekat gradske dvorane urađen je po pravilima međunarodnih rukometnih asocijacija, jer treba da služi i za velika takmičenja poput Međunarodnog rukometnog TV turnira šampiona.

Gradnja će trajati oko 18 mjeseci, a do tada dobojski rukometaši utakmice Premijer lige BiH igraće u školskoj dvorani u Osječanima kod Doboja.