latinica  ћирилица
12/01/2020 |  08:01 ⇒ 12:32 | Autor: Agencije

Lajović poražen, Srbija gubi od Španije u finalu ATP kupa (VIDEO)

Srpski teniser Dušan Lajović i Španac Roberto Bautista Agut sastaju se u prvom finalnom duelu reprezentacija u ATP kupu.

"Orlovi" su do finala stigli maksimalnim trijumfom nad Rusijom, posle čega je "Crvena furija" učinila isto protiv domaćina Australije.

Dušan Lajović, trenutno 34. na ATP rang-listi, odlično se poznaje sa Robertom Bautistom Agutom koji je trenutno na desetoj poziciji.

Njih dvojica su do sada pet puta odmjeravali snage na teniskim terenima i u svim duelima pobjede je odnio Španac.

Odmah poslije njih spektakl prve dvojice igrača planete – Rafaela Nadala i Novaka Đokovića. Nakon njih snage će odmjeriti dublovi.

ATP kup igra se za nagradni fond od 15 miliona dolara.

Tok meča:

DRUGI SET - DUŠAN LAЈOVIĆ - ROBERTO BAUTISTA AGUT: 1:6

Ponovo Lajović stegnut, Agut samo drži loptu u igri i osvaja poene. Skoro da se Lajović nije oporavio od gubitka prvog seta, a Špamac je imao 0:3. Skoro bez igre je došao do lijepe prednosti. 

Napravio je Agut još jedan brejk i činilo se da će ovaj set lagano riješiti u svoju korist španski teniser, ali onda se opet pojavio na terenu Lajović, koji je počeo ponovo da igra tenis i brejkom prekinuo furioznu seriju Bautiste sa kraja prvog seta i početka drugog. Srbija još uvijek ima šanse u prvom meču - 1:4.

I kada se pojavio tračak nade za Lajovića ponovo je Agut pojačao i napravio još jedan brejk. Nikako Lajović da pronađe igru za Španca, koji kao po običaju uvek igra tenis svog života u mesecu januaru. Bautista potvrđuje još jedan brejk i na ubedljiv način donosi prednost Španiji - 1:6.

PRVI SET - DUŠAN LAЈOVIĆ - ROBERTO BAUTISTA AGUT: 5:7

Maestralno otvaranje meča za Aguta. Španac je prvo bez većih problema uzeo svoj servis, a onda još lakše napravio brejk. Lajović je malo stegnuto počeo ovo finale ATP kupa, kao da je trema okovala noge srpskom teniseru. Bautista u trećem gemu dolazi do laganih 40:0, a onda se opustio Dušan i konačno počeo da igra tenis. Ipak, nije uspio da vrati brejk, ali se vratio igrački u meč - 0:3.

Odgovara Lajović Agutu na isti način. Odlaskom Đokovića u svlačionicu razigrao se Dušan i za tili čas se skroz vratio u meč. Prvo je Lajović osvojio svoj servis, pa onda i napravio brejk. A pokazao je koliko igra dobro u 2020. godini u šestom gemu, kada je spasio dvije brejk lopte i u jednom maestralnom gemu stigao na 3:3.

Kako se bližio kraj prvog seta oba tenisera su bili sigurni na svoj servis. Lajović se mučio u osmom gemu na svoj servis, ali držao je korak za Agutom i svi su očekivali 13. igru - 5:5. A onda je Agut pojačao osvojio svoj servis, pa napravio brejk u najboljem trenutku, odnosno Lajović izgubio na svoj način set. Srbin je servirao za taj-brejk i popustio, kao milion puta do sada. I Španci dolaze do prednosti u prvom meču finala ATP kupa - 5:7.