latinica  ћирилица
12/01/2020 |  19:33 ⇒ 13/01/2020 | 08:15 | Autor: RTRS

U Brčkom služen moleban za svetinje u Crnoj Gori

Moleban za spas srpskih svetinja u Crnoj Gori služen je u i Brčkom.

Pretjesna je bila crkva Uspenija presvete Bogorodice u Brčkom i njeno dvorište za vjerujući narod, koji je prisustvovao molebanu za spas svetinja Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori. Poručuju da je pravo na ispovijedanje vjere i na nepovredivost imovine civilizacijska tekovina.

- Došli smo da im pokažemo da smo i mi protiv diktatorske vlasti u Crnoj Gori, jer to što oni rade, to je vrsta ludila. Udariti na Crkvu, udariti na Boga, ali mi ćemo iz Brčkog poručiti, oprosti im Bože ne znaju šta rade - rekao je Slobodan Simić iz  Lončara.

Dobrinka Radovanović iz Brčkog dodala je da vjeruje u Boga da će imati milosti da  oprosti grijehe, i da uz molitvu pobijede, da Pravoslavna crkva opstane, kao što je uvijek od vijekova.

Sveštenici su okupljenom narodu poručili da je srpskom narodu u Crnoj Gori i njenim vjernicima neophodna pomoć. Nadaju se da do primjene spornog zakona neće doći.

- Za spasenje svetinja u Crnoj Gori i za spasenje tog naroda koji stoji na braniku svoje vjere pravoslavne, i brani svetinje, brani svoju svetinju, kako taj Zakon o slobodi vjeroispovijesti ne bi zaživio - rekao je Nebojša Draškić protojerej stavrofor iz Brčkog.

Namjesništvo Srpske pravoslavne crkve, poručuje da će molebana u Brčkom biti, sve dok ne prestane hajka na Srbe i Srpsku crkvu u Crnoj Gori.