latinica  ћирилица
24/01/2020 |  18:08 ⇒ 18:08 | Autor: RTRS

Јaćimović i Spasovski o jačanju saradnje

Ambasador BiH u Sjevernoj Makedoniji Dragan Јaćimović sastao se danas u Vladi Republike Sjeverne Makedonije sa premijerom ove zemlje Oliverom Spasovskim.
Dragan Јaćimović, Oliver Spasovski (foto:ambasadabih.org.mk) -
Dragan Јaćimović, Oliver Spasovski (foto:ambasadabih.org.mk)

Јaćimović je čestitao Spasovskom stupanje na dužnost i izrazio nadu za skorašnje postizanje strateškog cilja evrointegracija Sjeverne Makedonije, istakavš da je za taj put opredijeljenja i BiH.

Јaćimović je prenio interes BiH za unapređenje i jačanje saradnje sa Sjevernom Makedonijom.

Konstatovano je da postoji značajan napredak u odnosima dvije zemlje u proteklih dvije godine u više značajnih oblasti, kao što je međusobno priznavanje vozačkih dozvola, ulazak u zemlju sa ličnim kartama, te uslovi za bolju ekonomsku saradnju.

Takođe je konstatovano da između dvije zemlje nema otvorenih bilateralnih pitanja i da ta činjenica otvara širok prostor za međusobnu saradnju.

Spasovski je istakao da je Sjeverna Makedonija opredijeljena za nastavak i unapređenje dobrih odnosa sa BiH. Prijateljstva i jačanje ekonomske saradnje će omogućiti ostvarivanje zajedničkog cilja, motivisanje mladih ljudi da ostanu da žive i rade u zemlji.

Na sastanku je razgovarano i o mogućnostima aktivnije saradnje između Sjeverne Makedonije i BiH u dijelu povezivanja privrednih komora, u oblasti poljoprivrede, planiranom uspostavljanju avionskih linija što će znatno olakšati komunikaciju između dvije zemlje, podsticanju promocije i saradnje u oblasti turizma i u svim drugim oblastima od značaja za kvalitet života građana.