latinica  ћирилица
06/02/2020 |  18:50 ⇒ 07/02/2020 | 09:28 | Autor: RTRS

Cvijanovićeva sa Vilsonom i Govenom o bezbjednosnim izazovima (FOTO)

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović razgovarala je u Vašingtonu sa izvršnim potpredsjednikom Atlanskog savjeta SAD Dejmonom Vilsonom.

Na sastanku je razgovarano aktuelnim bezbjednosnim izazovima sa kojima se suočava Republika Srpska i BiH, kao i zemlje zapadnog Balkana, te o vojnoj budućnosti BiH.

Predsjednica Srpske je izrazila uvjerenje da će dosadašnja saradnja sa Sjedinjenim Američkim Državama u oblasti bezbjednosti biti nastavljena i u narednom periodu, kako bi nivo bezbjednosti u Republici Srpskoj i BiH bio podignut na viši nivo.

U okviru posjete Sjedinjenim Američkim Državama, Cvijanovićeva se juče u Pentagonu sastala sa komandantom Nacionalne garde Merilenda, generalom Timotijem Govenom.

Cvijanović-Goven (Foto: RTRS)

Na sastanku je razgovarano o mogućnostima za unapređenje dosadašnje saradnje institucija Srpske i države Merilend, sa posebnim akcentom na civilni dio saradnje koji podrazumijeva vježbe civilne zaštite, sajber bezbjednost, te razmjenu studenata i akademskog osoblja, saopšteno je iz Kabineta predsjednice Republike Srpske.

Podsjećamo, predsjednica Srpske danas je u Vašingtonu prisustvovala 68. Nacionalnom molitvenom doručku.

Povezane vijesti:

Cvijanović-Palmer: Srpska podržala "mali Šengen"

Cvijanovićeva u SAD sa specijalnim predstavnikom Stejt Departmenta za Holokaust