latinica  ћирилица
17/02/2020 |  12:57 ⇒ 19:59 | Autor: RTRS

Todorović: Zahtjevi isključenih članova su apsolutno neprihvatljivi

Poslanička grupa SP u Narodnoj skupštini Republike Srpske Dalibor Stević, Risto Marić i Srđan Todorović na konferenciji za novinare su poručili da djeluju kao poslanici Socijalisticke partije i provodiće usaglašene stavove SP.

- Zahtjevi članova koji su isključeni iz partije su apsolutno neprihvatljivi i grubo kršenje Statuta SP-a - izjavio je Todorović.

Dodao je da su sva sporna pitanja legitimna, ali da se trebaju isključivo rješavati unutar organa partije, kao i pitanje odgovornosti funkcionera i kadrovskih rješenja.

- Narodni poslanici koji su isključeni iz partije imaju pravo da po statutarnoj proceduri nastave da djeluju. Vidjećemo šta će uraditi. Žao nam je što nisu imali strpljenja da djeluju po Statutu SP - poručio je Todorović.

Risto Marić, nakon što je tražio moralnu obnovu SP, i bio dio grupe koja će djelovati nezavisno, kaže da se predomislio jer, kako je naveo, "niko nema pravo da istupa na način kako smo mi to uradili, van organa partije".

- Kao narodni poslanik, dobio sam povjerenje birača provodeći politiku socijalista, i sva pitanja pa čak i kadrovska rješenja treba iznijeti unutar partije - naglasio je Marić.

Na pitanje novinara da li je Socijalistička partija spremna da podmladi kadar, pa čak i da bira novog predsjednika, Todorović je rekao da SP ima mnogo mladih ljudi na pozicijama i da aktuelni predsjednik još ima mnogo da pruži za razvoj SP.