latinica  ћирилица
18/02/2020 |  15:58 | Autor: SRNA

Starješine VRS: Јedinstven stav poslanika pokazuje da je Srpska iznad svega

Starješine Vojske Republike Srpske /VRS/ ocijenile su da jedinstven stav poslanika i parlamentarnih stranaka, koji su pokazali u Narodnoj skupštini Srpske, nedvosmisleno pokazuje da je Republika Srpska iznad svega, da se sa njom ne može i ne smije trgovati.
Organizacija starješina VRS - Foto: SRNA
Organizacija starješina VRSFoto: SRNA

Iz Organizacije starješina VRS istakli su da su u temelje Srpske ugrađeni životi najboljih sinova i kćeri srpskog naroda, te da se samo jedinstveno demokratskim kapacitetima može opstati u ovom vremenu.

Starješine Vojske Republike Srpske odale su priznanje predstavnicima političkih partija i poslanicima povodom usvajanja skupštinskih zaključaka o radu Suda BiH, koji se odnose na donošenje antiustavnih odluka kojima se urušava Dejtonski sporazum i ustavnopravna pozicija Republike Srpske, saopšteno je iz Organizacije.

- Ovakvim zaključcima brani se ustavna pozicija i pravo srpskog naroda da štiti sverenitet na svojoj teritoriji - navedeno je u saopštenju.

Poslanici Narodne skupštine Republike Srpske usvojili su sinoć informaciju u vezi sa antidejtonskim djelovanjem Ustavnog suda BiH i osam zaključaka kojima se obavezuju predstavnici Srpske u instuticijama BiH da u Parlamentarnoj skupštini BiH predlože usvajanje zakona o prestanku mandata stranih sudija i izboru domaćih sudija u Ustavnom sudu BiH.