latinica  ћирилица
28/02/2020 |  14:11 ⇒ 16:20 | Autor: SRNA

Košarac: Djelujem u skladu sa stavovima Parlamenta Srpske

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministra Staša Košarac izjavio je da je iz medija informisan o pismu nekih predstavnika međunarodne zajednice u BiH upućenom učesnicima sastanka održanog 20. februara u Istočnom Sarajevu.
Staša Košarac - Foto: SRNA
Staša KošaracFoto: SRNA

- Iako taj dopis nije stigao na moju adresu, moj stav je u potpunosti jasan - dio sam reprezentacije Republike Srpske na nivou institucija BiH i za mene su obavezujući stavovi Narodne skupštine Srpske koja svoje odluke donosi u skladu sa Ustavom i zakonima, a ne stavovi nekih predstavnika međunarodne zajednice - naglasio je Košarac u izjavi za Srnu.

On je dodao da je pravce djelovanja i ministarske aktivnosti u potpunosti uskladio sa zaključcima Narodne skupštine Republike Srpske.

Portal Argumenti objavio je juče da su na adresu srpskih predstavnika u zajedničkim institucijama BiH, koji su prisustvovali sastanku koji je sazvao srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik 20. februara u Istočnom Sarajevu, počela da stižu prijeteća pisma.

Pisma su potpisali ambasador EU u BiH Јohan Zatler, šef OEBS-a u BiH Ketlin Kavalek i otpravnik poslova američke Ambasade u Sarajevu Elen DŽermejn.

Prema pisanju ovog portala, u pismu se učesnici sastanka opominju da kao rukovodioci tih službi moraju da budu nezavisni od političkog uticaja i da se klone bilo kakvih aktivnosti koje mogu da dovedu u pitanje njihovu nezavisnost.