latinica  ћирилица
29/02/2020 |  08:20 ⇒ 08:57 | Autor: TANЈUG

Mediji: Turske snage uništile sirijski sistem "pancir S-1"

U odmazdi za 33 ubijena turska vojnika u Idlibu, Turska je uništila i jedan protivvazdušni sistem "pancir S-1" snaga sirijskog režima, javlja "EHA Njuz".
PVO sistem "pancir S1" - Foto: RTS
PVO sistem "pancir S1"Foto: RTS

"Pancir S-1", ruske proizvodnje, koji se koristi za uništavanje različitih vazdušnih ciljeva uništen je dronom turske vojske.

Radar je, kako prenosi EHA Njuz, bio aktivan tokom napada bespilotne letjelice, a snimak je završio na društvenim mrežama.

Turska stanica TRT javlja da je turska vojska, osim toga, uništila i postrojenje za proizvodnju hemijskih sredstava sirijskog režima u Alepu.

U međuvremenu je stalni ruski predstavnik u UN Vasilij Nebenzja poručio da sirijska vojska "ima puno pravo da odgovori na terorističke napade na svojoj teritoriji".

- Mi ne možemo zabraniti sirijskoj vojsci da ispuni odredbe utvrđene rezolucijama Savjeta bezbjednosti u borbi protiv terorizma u svim njegovim vidovima, posebno na svojoj teritoriji - teritoriji suverene Sirije - dodao je Nebenzija, a prenosi Tas.

Turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan i ruski predsjednik Vladimir Putin dogovorili su u telefonskom razgovoru da se uskoro sastanu kako bi razgovarali o nasilju u Siriji, dan nakon što su u napadu sirijskih prorežimskih snaga, koje podržava Rusija, ubijena 33 turska vojnika.