latinica  ћирилица
29/02/2020 |  17:09 | Autor: SRNA

Daliboru Јovičeviću određen jednomjesečni pritvor

Osnovni sud Brčko distrikta odredio je danas jednomjesečni pritvor Daliboru Јovičeviću, osumnjičenom da je 12. februara ubio oca Slavka u porodičnoj kući u naselju Brezovo Polje, saopšteno je iz Tužilaštva distrikta.
Brčko - Osnovni sud - Foto: RTRS
Brčko - Osnovni sudFoto: RTRS

Pritvor je određen na prijedlog Tužilaštva distrikta zbog opasnosti od bjekstva, budući da se 15 dana za njim tragalo.

Јovičević je osumnjičen da je u porodičnoj kući, u kojoj je živio sa roditeljima, više puta udario automatskom puškom oca u glavuz usljed čega je nastupila trenutna i nasilna smrt. To se desilo dok su njih dvojica bili sami.

On je osumnjičen i za neovlašteno držanje automatske puške "M70", koju je koristio za počinjenje ubistva, a kasnije je zakopao u dvorištu zajedno s pripadajućim šaržerima i municijom.

Dalibor Јovičević uhapšen je u četvrtak, 27. februara, u Sarajevu nakon što je bio u bjekstvu 15 dana i za njim je bila raspisana potjernica.

U prostorije Tužilaštva distrikta doveden je juče gdje ga je odmah ispitao tužilac i predložio nadležnom sudu da mu odredi pritvor, što je Osnovni sud na danšnjem ročištu prihvatio.

Tužilaštvo, u saradnji sa Policijom distrikta, nastavlja istragu protiv njega za krivična djela ubistva /na svirep način/ i nedozvoljenog držanja oružja ili eksplozivnih stvari, saopšteno je iz brčanskog Tužilaštva.