latinica  ћирилица
29/02/2020 |  20:10 | Autor: RTS

Partizan ubjedljiv u Novom Mestu

Košarkaši Partizana savladali su kao gosti ekipu Krke sa 76:61, u utakmici 20. kola ABA lige.
Partizan - Krka  (Foto:Krka/Drago Perko/kosarka.si) -
Partizan - Krka (Foto:Krka/Drago Perko/kosarka.si)

Crno-bijeli meč u Novom Mestu prelomili još u prvom poluvremenu, kada su stekli 20 poena prednosti.

Partizan je tako napravio još jedan krupan korak ka osvajanju prvog mjesta posle ligaškog dijela takmičenja i osvajanju pol-pozicije pred plej-of, koje nosi prednost domaćeg terena do kraja takmičenja.

Izabranici Andree Trinkijerija odigrali su fantastično prvo poluvremenu, u kojem su stekli 20 poena prednosti, koju su sa lakoćom održali do kraja meča.

Crno-bijeli su već u prvih 10 minuta napravili dvocifrenu prednost (25:15), a posle šuterske klinike u drugih 10 minuta, razlika je iznosila 20 poena (47:27).

U nastavku meča ritam je bio znatno sporiji, Partizan je čuvao stečenu prednost, a za navijače Partizana bitna je informacija da je svoj prvi meč odigrao Brajan Angola, poslednja akvizicija osvajača Kupa Srbije.

Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi bio je Stefan Birčević sa 17 poena (trojke 4/5) i pet skokova, Markus Pejdž dodao je 12 (trojke 4/6), a Angola je upisao pet poena, pet skokova i dvije asistencije za 15 odigranih minuta.

U ekipi Krke najbolji je bio Dalibor Đapa sa 16 postignutih poena.

Partizan do kraja ligaškog dijela takmičenja igra još dvije utakmice, protiv Mega na svom terenu i protiv Cibone u gostima, a pobjede u ta dva duela donijeće i prvo mjesto na tabeli pred plej-of regionalne lige.