latinica  ћирилица
07/03/2020 |  12:09 ⇒ 14:00 | Autor: RTRS

Nema razloga za zabranu masovnih okupljanja

Doktorka Јelena Đaković Dević iz Instituta za javno zdravstvo Srpske, rekla je danas da ne postoji razlog za zabranu masovnih okupljanja u Republici Srpskoj zbog virusa korona, ali je apelovala na osobe sa respiratornim problemima da ne odlaze na javne skupove.

Ona je rekla da preventivne aktivnosti uključuju i izbjegavanje odlaska u zdravstvene ustanove ukoliko ne postoji potreba za tim.

- Osobe koje dolaze iz drugih zemalja u kojima postoji širenje virusa, moraju obavezno da se jave nadležnim domovima zdravlja. Doktori će telefonskim putem preporučiti mjere. U slučaju sumnje na oboljenje, obavlja se detaljna epidemiološka anketa i nalažu se potrebne mjere - pojasnila je Đaković Dević na konferenciji za novinare nakon sjednice Koordinacionog tima za planiranje, sprovođenje i praćenje aktivnosti u Republici Srpskoj u vezi sa pojavom bolesti koju izaziva virus korona

Kada je riječ o pričešću, ona je istakla da je pravo svakog vjernika da pristupi ovoj svetoj tajni, ali je preporučila mjere opreza.

Povezane vijesti:

Nema novih slučajeva zaraze u Srpskoj