latinica  ћирилица
31/03/2020 |  12:15 | Autor: SRNA

Prnjavor: Nema novooboljelih, poštuju se propisane mjere

Na području opštine Prnjavor nema novooboljelih, a pod zdravstvenim nadzorom Higijensko-epidemiološke službe Doma zdravlja nalazi se 367 lica, saopšteno je danas da iz opštinskog Štaba za vanredne situacije.
Sjednica opštinskog Štaba za vanredne situacije, Prnjavor - Foto: SRNA
Sjednica opštinskog Štaba za vanredne situacije, PrnjavorFoto: SRNA

Iz nadzora su uz saglasnost epidemiologa izašle 762 osobe.

Od početka pandemije virusa korona do danas na području ove opštine registrovano je ukupno pet slučajeva zaraze.

Komunalna policija je u proteklih 24 časa kontrolisala 48 lica koja su u kućnoj izolaciji i utvrdila da svi poštuju propisane mjere.

Prema podacima Policijske stanice Prnjavor, u protekla 24 časa nije bilo sankcionisanih lica zbog kršenja mjere zabrane kretanja.

Opštinski Štab za vanredne situacije, na osnovu novog uputstva Republičkog štaba, donio je naredbu da se uspostavi još jedan lokalni karantin i to na lokaciji Sportske dvorane "Sloga" u Prnjavoru.

U već formiranom karantin u Sportsko-rekreativnom centru "Borik" predviđen je smještaj lica koja dolaze iz inostranstva sa mjestom prebivališta u Prnjavoru, kao i lica koja ne poštuju mjere kućne izolacije.

U skladu sa zaključkom Republičkog štaba, dozvoljeno je kretanja licima starijim od 65 godina utorkom i petkom od 7.00 do 10.00 časova zbog kupovine osnovnih životnih namirnica, lijekova i obavljanja posla u bankama.

Licima starosti do 75 godina dozvoljeno je kretanja u seoskim područjima kako bi mogli obavljati potrebne poljoprivredne radove, a utorkom i u dane vikenda starim licima koja posjeduju rješenje o registraciji pčelinjaka i to od mjesta stanovanja do pčelinjaka.

Sve ranije propisane preventivne mjere produžavaju se do 13. aprila.