latinica  ћирилица
31/03/2020 |  12:37 | Autor: RTRS

Foča: Starija lica mogu ići na selo da obrađuju imanja

Opštinski štab za vanredne situacije odobrio je licima starijim od 65 godina koja žive u Foči, a imaju na selu obradivo zemljište, da mogu da odlaze da ga obrađuju.
Foča: Sastanak zbog virusa korona - Foto: SRNA
Foča: Sastanak zbog virusa koronaFoto: SRNA

Ovom mjerom dopunjena je odluka Republičkog štaba, koji je odobrio licima do 75 godina koja žive na selu da mogu da obrađuju imanja, kao i pčelarima da rade u svojim pčelinjacima.

Načelnik opštine Foča Radisav Mašić rekao je da je potrebno da se starija lica koja žive u gradu, a žele da obrađuju svoja imanja, jave policiji, koja će im davati saglasnost za odlazak na selo.

- Policija će im dati odobrenje da idu od tačke A do tačke B, ne zadržavajući se nigdje, ni na benzinskim pumpama. Ako se budu pridržavali tih mjera, moći će da rade - rekao je Mašić.

On je najavio da će opština za više od 200 socijalno ugroženih porodica podijeliti besplatan sjemenski materijal za sjetvu povrća, koji je obezbijedila Vlada Republike Srpske.

- Centar za socijalni rad nam je dostavio spisak od 60 porodica, mjesne zajednice oko 120 porodica, čemu ćemo dodati i spisak resornog opštinskog odjeljenja sa određenim brojem korisnika, tako da će više od 200 porodica socijalnih kategorija u kojima ima neko ko može da radi dobiti materijal za sjetvu povrtlarskih kultura - naveo je Mašić.

On je dodao da je u toku podjela regresiranog goriva.

- Za sada imamo spisak od 119 ljudi koji će dobiti regresirano gorivo, mada će taj broj, ja se nadam, izaći na 500 - rekao je Mašić.