latinica  ћирилица
01/04/2020 |  17:25 | Autor: SRNA

Iz Beograda stigla 92 državljanina Crne Gore

Besplatnim letom nacionalne aviokompanije "Montenegro erlajns", kojim je danas sa aerodroma Podgorica u Beograd otputovao 81 državljanin Srbije, u povratku je u Crnu Goru stiglo 92 crnogorskih građana, saopšteno je iz crnogorske Vlade.
Aerodrom Podgorica -
Aerodrom Podgorica

Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore Dragan Pejanović rekao je da Operativni štab, koji je formirao ministar unutrašnjih poslova, svakodnevno radi na povratku crnogorskih građana iz inostranstva, uz istovremenu ponudu stranim zemljama za besplatan transport njihovih državljana.

- Ovo je još jedna dobra poruka iz Crne Gore, poruka solidarnosti, pomoći i zajedništva u borbi protiv globalnog nevidljivog neprijatelja virusa korona - rekao je Pejanović.

On je istakao da se na taj način afirmiše jedan od tri najznačajnija spoljnopolitička prioriteta Vlade i države Crne Gore – razvoj i jačanje dobrosusjedskih odnosa i regionalne saradnje.

Ambasador Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović ocijenio je da današnji let predstavlja primjer solidarnosti.

- Želim da se zahvalim Operativnom štabu, Ministarstvu inostranih poslova, Upravi policije, aerodromima Crne Gore i `Montenegro erlajnsu` što je na naš zahtev prihvatio da ovim humanitarnim letom evakuišemo državljane Srbije koji su se našli na teritoriji Crne Gore u Srbiju - rekao je Božović.