latinica  ћирилица
04/04/2020 |  15:31 | Autor: SRNA

Bijeljina: Nema novozaraženih, u samoizolaciji 682 lica

U Bijeljini nema novozaraženih virusom korona, u samoizolaciji je 682 lica, a 109 je u kućnom karantinu, saopštio je Gradski štab za vanredne situacije.
Virus korona -
Virus korona

Iz Bijeljine je do sada testirano ukupno 80 lica.

U karantinu u Domu učenika smješteno je šest lica, sedam lica je u bolničkom karantinu, a 19 u karantinu u sportskoj sali Osnovne škole "Vuk Karadžić".

Јedno zaraženo lice, majka troje maloljetne djece, i dalje se nalazi u kućnom karantinu, a u karantinu na graničnom prelazu Rača je 21 osoba.

U sali Osnovne škole "Vuk Karadžić" u toku je postavljanje dodatnih 20 kreveta, a u slučaju potrebe, ovaj karantin će biti proširen.

Iz Štaba su napomenuo da je u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske u Banjaluci sinoć, od posljedica virusa korona i više hroničnih bolesti, preminuo prvi pacijent iz Bijeljine i tako postao sedma žrtva ovog virusa u Republici Srpskoj.

Komunalna policija i Policijska uprava Bijeljina su u protekla 24 časa izvršili kontrolu ukupno 211 lica u kućnoj samoizolaciji i sva ona su pronađena na adresama.

Policijska uprava izdala je prekršajne naloge za pet lica koja su kršila zabranu kretanja.

Gradski štab za vanredne situaci ponovo je pozvao građane da budu odgovorni i poštuju savjete medicinskih radnika i gradskih, odnosno, republičkih ustanova.

Komandant Štaba za vanredne situacije Mićo Mićić, koji se nalazi u kućnom karantinu, zahvalio je svima koji se odgovorno ponašaju, jer na taj način čuvaju zdravlje zajednice i drže epidemiološku situaciju u Bijeljini pod kontrolom.

Gradski sanitarni inspektor izdao je 29 novih rješenja za izolaciju.