latinica  ћирилица
06/04/2020 |  18:24 | Autor: SRNA

Teslić: Pod nadzorom još 262 lica, dok ih je 686 izašlo

Na području opštine Teslić pod nadzorom su 262 lica, od kojih je 89 u karantinu, a 686 je izašlo iz nadzora, rekao je epidemiolog teslićkog Doma zdravlja Stojan Smiljanić.
Teslić: Dom zdravlja  (Foto:tesliconline.com) -
Teslić: Dom zdravlja (Foto:tesliconline.com)

On je izjavio novinarima da je zdravstveno stanje lica u karantinu dobro.

- Prema našoj evidenciji, već u četvrtak, za tri dana, počećemo sa otpuštanjem korisnika karantina koji su navršili 14 dana boravaka - istakao je Smiljanić i dodao da će po izlasku svi biti testirani.

On kaže da je na području ove lokalne zajednice do sada ukupno devet lica pozitivno na virus korona, od kojih je jedno na Infektivnoj klinici u Banjaluci, dvoje na infektivnom odjeljenju dobojske bolnice, a šest je u studentskom domu u Banjaluci.

Komandant Štaba za vanredne situacije Milan Miličević rekao je da sugrađani u ogromnom procentu poštuju propisane mjere donesene s ciljem sprečavanja širenja virusa korona, zahvalivši im na tome.

On je naveo da se na raspisani lokalni poziv na podsticajne mjere za nabavku sadnog materijala za proljećnu sjetvu prijavilo 2.500 lica.

S obzirom da je proljećna sjetva u toku, Miličević je istakao da se nema vremena za javnu nabavku prema važećem zakonu koja bi trajala najmanje mjesec i po dana, te da se ta aktivnost treba ubrzati.