latinica  ћирилица
18/05/2020 |  12:25 ⇒ 12:52 | Autor: SRNA

Mrkonjić Grad: Tunel za dezinfekciju ispred Doma zdravlja

Ispred ulaza u Dom zdravlja "Dr Јovan Rašković" u Mrkonjić Gradu postavljen je tunel za dezinfekciju, koji je ovoj ustanovi donirao Crveni krst Republike Srpske, posredstvom opštinske organizacije Crvenog krsta.
Mrkonjić Grad - tunel za dezinfekciju - Foto: SRNA
Mrkonjić Grad - tunel za dezinfekcijuFoto: SRNA

Direktor Doma zdravlja Radivoj Erak rekao je novinarima da im je tunel od velikog značaja, te da će i pacijenti i medicinsko osoblje prolaziti kroz njega prije ulaska u ovu ustanovu.

- Epidemija jenjava, ali još imamo pocijenata koji su pozitivni na virus korona, tako da je ovaj tunel dobro došao i nadam se da će biti pozitivnog efekta - istakao je Erak.

Načelnik opštine Mrkonjić Grad Divna Aničić kaže da se nada da će tunel olakašati posao zaposlenima Dima zdravlja koji štite zdravlje građana.

- Zahvaljujem Crvenom krstu, ali i osoblju Doma zdravlja na ažurnom radu. Epidemiološka situacija je pod kontrolom zahvaljujuću osoblju koje je dalo veliki doprinos u borbi protiv virusa korona - naglasila je Aničićeva.

Predsjednik Opštinskog odbora Crvenog krsta Mrkonjić Grad Petar Mitrić objašnjava da je Crveni krst Republike Srpske posredstvom Društva Crvenog krsta BiH dobio od Fondacije Koka-kola donaciju od nekoliko tunela, od kojih je jedan ustupljen i ovoj opštini.

Epidemiolog Milena Lukić rekla je da su na području opštine Mrkonjić Grad u posljednjih nekoliko dana imali porast broja oboljelih, te da se radi o jednom porodičnom žarištu gdje su imali šest potvrđenih slučajeva.

- Oni su svi dobro i nalaze se u republičkom karantinu u Banjaluci, ali imamo i dvije ženske osobe starije životne dobi koje su hospitalizovane u Univerzitetskom kliničkom centru Srpske - navela je Lukićeva.

Ona je dodala da se u kućnoj izolaciji trenutno nalazi 78 lica, te da je iz zdravstvenog nadzora izašlo 405 lica.