latinica  ћирилица
21/05/2020 |  14:19 ⇒ 14:21 | Autor: RTRS

Nedopustivo da u rezoluciji nema osude ustaškog režima

Gradski odbor SUBNOR-a Banjaluka smatra nedopustivim da u Rezoluciji o poštivanju žrtava fašističkih režima i pokreta, koji je dobio podršku poslanika u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, nema osude ustaškog režima zbog zločina nad srpskim narodom koji je najviše stradao u Јasenovcu, Drakuliću, Šušnjarima, Garavicama, Јadovnu, Prebilovcima, Brodu na Drini.
Banjaluka: Centar grada (foto:banjaluka.rs.ba) -
Banjaluka: Centar grada (foto:banjaluka.rs.ba)

U banjalučkom SUBNOR-u Srni je rečeno da je nedopustivo mijenjanje istorijsih činjenica i prekrajanje istorije Drugog svjetskog rata, te da je poznato da su ustaše činile zločine nad srpskim, jevrejskim, romskim i drugim narodima.

- Zašto ne osuditi i nazvati pravim imenom one koji su žarili i palili, klali nedužnu djecu, žene i starce - naglašavaju iz banjalučkog SUBNOR-a.

Rezolucija o poštovanju žrtava fašističkih režima i pokreta dobio je juče podršku poslanika u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.

Predlagači usvojene rezolucije su poslanici Naše stranke i Nezavisnog bloka Damir Arnaut, Predrag Kojović, Aida Baručija i Mirjana Marinković Lepić.