latinica  ћирилица
21/05/2020 |  20:34 | Autor: SRNA

Mazalica: Skupština nije bila suspendovana

Poslanik SNSD-a Srđan Mazalica rekao je večeras da Narodna skupština nije bila suspendovana za vrijeme vanrednog stanja kao što tvrdi opozicija.
Srđan Mazalica - Foto: RTRS
Srđan MazalicaFoto: RTRS

- Teoretski gledano Narodna skupština je mogla da zasijeda, ali mi smo prenijeli nadležnost predsjedniku Republike koji je mogao da blagovremeno i efikasno donosi važne odluke kojima je omogućena efiksana borba protiv virusa korona, ali i normalan život u različitim oblastima . rekao je Mazalica na posebnoj sjednici Parlamenta Republike Srpske.

On je istakao da se odlukama pomagalo i privredi kako bi se konsolidovala i što lakše pretrpjela posljedice.

- Ovdje nije riječ o diktaturi, ni pritisku jer odluke koje su donesene verifikujemo na ovoj sjednici. Predsjednik Republike je pazio da uredbe budu u interesu građana, privrede i Srpske - dodao je Mazalica.

Prema njegovim riječima, Vlada Srpske je donosila brojne mjere, među kojima je hitna isplata povrata poreza i doprinosa za povećanje plata u prošloj godini, privremenu odgodu plaćanja poreskih obaveza za privredne subjekte i ostale značajne odluke.

- Sve što je govoreno za poljoprivredu i mnoge druge mjere su donesene, a mali dio toga je regulisan uredbom sa zakonskom snagom o poreskim mjerama za ublažavanju ekonomskih posljedica o kojima razgovaramo - kaže Mazalica.

Posebena sjednica Narodne skupštine Republike Srpske prekinuta je i biće nastavljena sutra raspravom o akatima koje je donijela predsjednica Republike za vrijeme vanrednog stanja i donošenju odluke o prestanku važenja uredbi sa zakonskom snagom.

Biće razmatran i Prijedlog rebalansa ovogodišnjeg budžeta Republike Srpske i Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o izvršenju budžeta Srpske za 2020. godinu, po hitnom postupku.

Sjednica će biti nastavljena u 10.00 časova.