latinica  ћирилица
28/05/2020 |  10:51 ⇒ 12:53 | Autor: RTRS

Bijeljina: Uhapšeno 16 članova međunarodne kriminalne grupe (FOTO)

U policijskoj akciji "Kristal" u Bijeljini uhapšeno je 16 članova međunarodne kriminalne grupe, među kojima je 14 državljana BiH, državljanin Slovenije i žena koja je državljanin Srbije, rekao je novinarima načelnik bijeljinske Policijske uprave Žarko Ćosić.
Bijeljina: Hapšenje - Foto: RTRS
Bijeljina: HapšenjeFoto: RTRS

Prema saznanjima Srne, uhapšeni su Milisav Tomić i Aleksandar Gajić, obojica iz Bijeljine, Pavle Stević i Srđan Mićić, obojica iz Brčkog, Željko Simić i Savo Simić, obojica iz Ugljevika, Radan Dotlić, Siniša Perić, Radoslav Simić, Danijel Perić, Zlatan Ćuk, Vladan Kakuća i Željko Vujić, svi iz Bijeljine, Adi Bajgorić iz Slovenije, Elvis Hodžić iz Lukavca.

Pretres i hapšenje je izvršeno u vikend kući, vlasništvo Milisava Tomića.

Kako RTRS saznaje, uhapšena je i Tijana Maksimović, poznatija kao Tijana Ajfon, rođena 16. jula 1992.godine u Rumi. Ona je osumnjičena za krivično djelo navođenje na prostituciju.

Kako saznajemo, za isto krivično djelo sumnjiče se i Saša Petrović, rođena 17. juna 1988. godine u Čačku, Јovana Denić, rođena 16. januara 1993. godine u Nišu i Sofija Gačić, rođena 26. aprila 1993. godine u Novom Sadu.

Foto: RTRS

Prilikom pretresanja objekta, lica i vozila koja koriste ova lica pronađeno je i privremeno oduzeto 14 paketića sa 46 grama kokaina i devet komada medicinskih droga, devet pištolja različitog kalibra i jedan gasni pištolj, tri pancira i više od 20.000 KM u raznim valutama.

Foto: RTRS

U toku su konsultacije sa nadležnim tužilaštvom, a uhapšeni se dovode u vezu sa krivičnim djelima neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga, omogućavanje uživanja opojnih droga, nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija i krivičnog djela navođenje na prostituciju.

Pretresanje je izvršeno s ciljem sprečavanja krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga, oružja i prostitucije, a u vikendici je zatečeno 35 kriminogenih lica, 26 muškaraca i devet žena.

Akciju su izveli pripadnici Policijske uprave Bijeljina, u saradnji sa Upravom za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, prema naredbi Osnovnog suda u Bijeljini i uz saglasnost Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini.