latinica  ћирилица
02/06/2020 |  14:40 | Autor: SRNA

Grupa za socio-ekonomski odgovor na pandemiju: Tegeltija predsjedavao konstitutivnoj sjednici

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija predsjedavao je danas konstitutivnoj sjednici Grupe za socio-ekonomski odgovor na pandemiju virusa kovid-19 na kojoj je razgovarano o njenom načinu rada.
Zoran Tegeltija - Foto: RTRS
Zoran TegeltijaFoto: RTRS

Grupa za socio-ekonomski odgovor, formirana Odlukom Savjeta ministara, a imajući u vidu težinu i obim posljedica pandemije kovida-19, odgovorna je za koordinaciju aktivnosti svih nivoa vlasti po pitanju definisanja socioekonomskih mjera za odgovor na krizu izazvanu ovom pandemijom, te analizu situacije po pitanju socio-ekonomskih posljedica, saopšteno je iz Savjeta ministara.

Grupa je odgovorna i za usaglašavanje i koordinaciju provođenja mjera po pitanju odgovora na socio-ekonomske posljedice i efekte izazvane pandemijom kovida-19, te koordinaciju aktivnosti svih nivoa vlasti radi obezbjeđivanja finansijskih sredstava za sve nivoe vlasti putem mobilizacije domaćih fondova i strane finansijske pomoći, uključujući i pomoć EU.

Ovom grupom predsjedava predsjedavajući Savjeta ministara, a podršku pri utvrđivanju politika Grupe za socio-ekonomski odgovor i administrativno-tehničku podršku pruža Savjetodavna grupa Fiskalnog savjeta BiH, navodi se u saopštenju.

Grupu za socio-ekonomski odgovor, osim Tegeltije, čine i Fiskalni savjet BiH, te ministri inostranih poslova u Savjetu ministara, spoljne trgovine i ekonomskih odnosa kao i Stalni odbor za finansijsku stabilnost BiH.