latinica  ћирилица
05/06/2020 |  10:15 ⇒ 10:16 | Autor: SRNA

Nastavljeni radovi na izgradnji Dnevnog centra u Kosovskoj Mitrovici

Na objektu Dnevnog centra "Podrži me - 9. januar" nastavljeni su radovi druge faze izgradnje objekta, kako on bio završen i predat korisnicima do Preobraženja, uprkos "ograničenim uslovima usljed epidemije virusa korona", rekao je Srni predsjednik Odbora Republike Srpske za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji Milorad Arlov.
Izgradnja dnevnog centra u Kosovskoj Mitrovici - Foto: RTRS
Izgradnja dnevnog centra u Kosovskoj MitroviciFoto: RTRS

- Građevinsko preduzeće "Invest 1980", čiji je vlasnik Radoš Petrović iz Kosovske Mitrovice, nastavilo je radove s ciljem da u planiranom roku, do Preobraženja, pripremi objekat za svečano otvaranje i useljenje korisnika, djece sa posebnim potrebama - rekao je Arlov.

On je istakao da je na sastanku sa direktorom Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Markom Đurićem dobio obećanje da će Kancelarija učestvovati u finansiranju preostalih građevinskih radova i opremanju, čime bi bio obezbijeđen dio nedostajućih sredstava od oko 100.000 evra.

- Zahvalan sam građanima Srpske i svim ljudima dobre volje koji su podržali akciju izgradnje Dnevnog centra - rekao je Arlov, navodeći da očekuje da će dio sredstava koji nedostaje biti obezbijeđen u Srpskoj u akcijama kojima narod Srpske pokazuje humanost i veliko srce.

Ukupna cijena objekta izgradnje i opremanja Dnevnog centra površine 714 metara kvadratnh je oko 280.000 evra od čega je do sada obezbijeđeno nešto više od 180.000 evra.

Objekat će biti predat Udruženju porodica sa djecom sa posebnim potrebama na čijem se spisku nalazi više od 140 mališana.

Arlov je najavio da će narednih dana, čim se stvore uslovi za neometan ulazak na teritoriju Kosova i Metohije, posjetiti južnu pokrajinu kako bi podijelio šest stipendija od po 100 evra u mjesečnom iznosu koje Odbor obezbjeđuje djeci sa Kosmeta preko anonimnih donatora.