latinica  ћирилица
26/06/2020 |  16:04 | Autor: SRNA

Vulin: Pravedne kazne za zločine Albanaca da se istorija ne ponovi

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da istoriju Kosova i Metohije ništa ne može da prepravi, ali pravedne kazne za ratne zločine Albanaca mogu da učine da se istorija ne ponovi, saopšteno je iz Ministarstva odbrane Srbije.
Aleksandar Vulin - Foto: SRNA
Aleksandar VulinFoto: SRNA

- Ništa ne može da ublaži bol porodicama otetih i nestalih kao što ništa ne može da promjeni istinu o žutoj kući i trgovini organima otetih Srba, streljanju srpske djece na rijeci Bistrici, ubijanju žetelaca u Starom Grackom, ubijanju dvogodišnjeg Danila Cokića u Livadicama, masakru Srba u Radonjićkom jezeru, otkidanju glave monaha Haritona u Prizrenu, silovanju i ubijanju jedanaestogodišnje devojčice u selu Klečka, protjerivanju 250.000 Srba, martovskom pogromu 2004. godine - rekao Vulin.

Ministar odbrane Srbije izjavio je ovo reagujući na poruku predsjednika privremenih prištinskih institucija Hašima Tačija da se "istorija Kosova ne može prepravljati".

Tači je ovu poruku i uz nju logo terorističke OVK objavio na društvenim mrežama, nakon što je objelodanjeno da je Specijalno tužilaštvo u Hagu protiv njega podnijelo prijedlog optužnice za ratne zločine.

Specijalno tužilaštvo u Hagu za zločine počinjene od 1998. do 2000. godine na Kosmetu saopštilo je da je podiglo optužnicu protiv aktuelnog predsjednika samoproglašenog Kosova Hašima Tačija i lidera Demokratske partije Kosova Kadrija Veseljija za ubistvo 100 osoba.

Tači je bio lider OVK, a Veselji šef njegove tajne policije.