latinica  ћирилица
28/06/2020 |  21:26 ⇒ 21:49 | Autor: SRNA

Podgorica: Sveštenici pozvali vjernike da ne idu u litiju

Sveštenici hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici poručili su večeras da odustaju od litija jer poštuju naredbe i mjere Nacionalnog tima i Episkopskog savjeta i pozvali vjernike da se raziđu poslije molebana.
Podgorica - moleban - Foto: SRNA
Podgorica - molebanFoto: SRNA

Sveštenstvo je poslije molebana pozvalo okupljene vjernike da ne prave nikakve samoinicijativne šetnje "čuvajući prije sveg svoje hrišćansko i ljudsko dostojanstvo".

Okupljenim građanima isped hrama Hristovog u Podgorici obratila se profesorica sa Prirodno-matematičkog fakulteta Mara Šćepanović koja je izrazila zadovoljstvo večerašnjim sabranjem.

Pristutnima se obratila i novinarka RTCG-a Nevenka Ćirović, u ime novinara potpisnika Apela na poštovanje slobode vjeroispovjesti, te istakla da su svi zajedno dozvolili da se previše nepravde useli u Crnu Goru.

- Crna Gora je naša najveća svetinja. Boreći se za svetinje, borimo se za Crnu Goru svih građana - rekla je Ćirovićeva.

Molebanu su prisustvovali i studenti okupljeni oko "Studentske inicijative za odbranu svetinja", koji su ispred hrama raširili transparent na kojem piše: "Studenti ne daju svetinje".

Pročitana je i pjesma mitropolita Amfilohija o Vidovdanu i Kosovu. Nakon toga je etno pojac Danica Crnogorčević otpjevala pjesme o Kosovu i Crnoj Gori.

Vjernici, kojih je bilo nekoliko hiljada, u miru su se razišli svojim kućama.