latinica  ћирилица
01/07/2020 |  11:42 ⇒ 11:44 | Autor: SRNA

Zatvoren karantin u bolnici "Srbija" u Istočnom Sarajevu

Bolnica "Srbija" u Istočnom Sarajevu je, prema zaključku Republičkog štaba za vanredne situacije, zatvorila objekata za izolaciju karantinskog tipa, pa će lica oboljela od virusa korona sa blažim simptomima biti upućivana u kućnu izolaciju, rekao je Srni vršilac dužnosti direktora ove zdravstvene ustanove Nebojša Šešlija.
Istočno Sarajevo: Bolnica Srbija - Foto: RTRS
Istočno Sarajevo: Bolnica SrbijaFoto: RTRS

Šešlija je naveo da će pacijenti sa srednje teškom i teškom kliničkom slikom biti upućeni na bolničko liječenje.

On je apelovao na domove zdravlja da se pridržavaju mjera Republičkog kriznog štaba i da pacijente sa blažim simptomima šalju na kućno liječenje.

Šešlija je rekao da se trenutno u Bolnici "Srbija" nalazi šest pacijenata oboljelih od kovida-19.

Republički štab za vanredne situacije je 29. juna donio odluku o ukidanju karantina na staroj pulmologiji u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske u Banjaluci i Bolnici "Srbija" u Istočnom Sarajevu, te domovima učenika u Bijeljini, Trebinju i Doboju.

Republički štab zadužio je koordinatore za zdravstvena pitanja u ovim objektima da do 1. jula pregledaju lica koja se nalaze u izolaciji u navedenim objektima.

Higijensko-epidemiološke službe nadležnih domova zdravlja zadužene su da lica sa testom pozitivnim na virus korona, koja su bez simptoma i sa blažim simptomima, upućuju u kućnu izolaciju, a lica sa srednje teškim i teškim simptomima na bolničko liječenje.