latinica  ћирилица
01/07/2020 |  13:17 | Autor: SRNA

Peticiju o ukidanju zabrane ulaska Arlovu već potpisalo 500 ljudi

Peticiju, kojom se traži stavljanje van snage odluke Ministarstva unutrašnjih poslova samoproglašenog Kosova o zabrani ulaska na Kosmet predsjedniku Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji Miloradu Arlovu, do sada je potpisalo više od 500 lica, rekla je Srni Ivana Rakić, predsjednik Udruženja "Podrži me", koje je organizator.
Kosovska Mitrovica - potpisivanje peticije o ukidanju zabrane Miloradu Arlovu - Foto: SRNA
Kosovska Mitrovica - potpisivanje peticije o ukidanju zabrane Miloradu ArlovuFoto: SRNA

Peticija se potpisuje na Trgu ispred spomenika knezu Lazaru u sjevernoj Kosovskoj Mitrovici, a potpisivanje će trajati i narednih šest-sedam dana.

- Tražimo da se ukine zabrana ulaska humanitarcu Miloradu Arlovu i apelujemo na sve institucije kako, kosovske, tako i međunarodne i srpske, da su uključe kako bi Arlov mogao da boravi na Kosovu i Metohiji i nastavi sa humanitarnim radom - naglasila je Rakićeva.

Rakićeva je navela da je u ime Udruženja uputila poziv svim srpskim školama na Kosovu i Metohiji da nastavnici svojim potpisima podrže zahtjev za ukidanje zabrane ulaska Arlovu.

Arlov je zahvalio članovima Udruženja "Podrži me" i rekao da je dirnut pokretanjem peticije kojom članovi Udruženja, kako je rekao, preuzimaju teret na sebe.

- Dirnut sam pokretanjem peticije, tim divnim iskrenim gestom i njihovom željom da nesmetano ulazim na Kosovo i Metohiju, što mi je, po mišljenju mnogih, bez razloga zabranjeno jer moje posjete ni u jednom trenutku nisu bile usmjerene protiv bilo koga već su bile isključivo humanitarnog, socijalnog, društvenog i sportskog karaktera - naveo je Arlov u saopštenju dostavljenom Srni.

Arlov je ocijenio da peticija ima za cilj da se očuvaju humanost, demokratija i podrška ljudima kojima je potrebna pomoć.

- Nisam toliko velik, ni toliko bitan da Kosovo i Metohija bez mene ne može. Ali, ja teško mogu bez njega. Teško možemo svi, to moramo sebi priznati - naglasio je Arlov.

On je istakao da je ponosan što gotovo 13 godina pomaže srpskom narodu, socijalno ugroženim porodicama, Srpskoj pravoslavnoj crkci, srpskoj djeci i što je, kako je naglasio, gotovo 5.000 djece sa Kosmeta doveo u 28 gradova Republike Srpske.

Arlov je poručio da će to isto nastaviti da i dalje radi i da će Dnevni centar "Podrži me - 9. januar", namijenjen djeci sa posebnim potrebama i njihovim roditeljima, koji se gradi u sjevernoj Kosovskoj Mitrovici, biti izgrađen i predat na korištenje najugroženijoj kategoriji stanovništva na Kosovu i Metohiji.

Kosovska policijska služba je u petak, 26. juna, predsjedniku Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji iz Republike Srpske Miloradu Arlovu zabranila ulazak na područje južne srpske pokrajine.