latinica  ћирилица
03/07/2020 |  12:40 ⇒ 13:35 | Autor: RTRS

Pronađene dvije djevojčice nestale u Istočnoj Ilidži

Dvije djevojčice iz Istočen Ilidže, čiji je nestanak policiji prijavljen juče u 18.30 časova, pronađene su u sarajevskoj opštini Novi Grad.
Policija Republike Srpske -
Policija Republike Srpske

- Odmah nakon prijave angažovan je veći broj policijskih službenika PU Istočno Sarajevo - PS Istočna Ilidža, PS I.N.Sarajevo, PS za BS Istočno Sarajevo, Sektora kriminalističke policije i pripadnika jedinice Žandarmerije PU Istočno Sarajevo koji su, u saradnji sa Republičkom upravom civilne zaštite, građanima Istočnog Sarajeva i uz koordinaciju sa policijskim službenicima MUP-a Kantona Sarajevo, izvršili pretragu terena, što je rezultiralo pronalaženjem djevojčica na području opštine Novi Grad, Kanton Sarajevo - navedeno je u saopštenju Policjske uprave istočno Sarajevo.

U saopštenju se navodi da su djevojčice, nakon što je je utvrđeno da nemaju vidljivih povreda i da su se u toku dana samovoljno udaljile od kuće, oko 22.45 časova vraćene roditeljima.

Policijska uprava Istočno Sarajevo zahvalila je građanima Istočnog Sarajeva i subjektima koji su učestvovali u pronalasku nestalih djevojčica.