latinica  ћирилица
05/07/2020 |  19:50 ⇒ 20:04 | Autor: RTRS

Ima li opozicija zajedničkog kandidata za gradonačelnika Banjaluke? (VIDEO)

Hoće li opozicija u Banjaluci na lokalnim izborima nastupiti jedinstveno, još nije jasno. PDP je kao zajedničkog kandidata predstavila Draška Stanivukovića. Međutim, iz banjalučkog SDS-a poručuju da ime kandidata zavisi od konačnog dogovora dvije stranke.
Banjaluka (Foto: banjaluka.rs.ba) -
Banjaluka (Foto: banjaluka.rs.ba)

Nakon višemjesečnih spekulacija o imenu kandidata PDP-a za gradonačelnika Banjaluke, ime je saopšteno. Najviše šanse za kandidaturu, pored Draška Stanivukovića, imala je Јelena Trivić, koja će na lokalnim izborima biti nosilac liste.

- Opozicija će imati jednog kandidata, budite u to uvjereni, zato što se u ovim partijama nalaze ozbiljni i odgovorni ljudi - rekao je Branislav Borenović, predsjednik PDP-a.

Upravo na odgovornost i poštovanje dogovora pozivaju u banjalučkom SDS-u. Kažu da od toga zavisi da li će jedan kandidat predstavljati opoziciju na narednim izborima. Do tada, Draško Stanivuković je isljučivo kandidat PDP-a, tvrdi prvi čovjek Gradskog odbora SDS-a.

- Vidjećemo u budućim danima da li je on zajednički kandidat. Mi smo u nekoliko navrata usvojili potencijalno moju kandidaturu, a između nas dvojice, dakle u ovom času, postoji još nekoliko imena, na čije odluke još čekamo i njihove stavove - istakao je Slavko Grbić, predsjednik Gradskog odbora SDS-a Banjaluka.

S druge strane, u redovima vladajućih, već je odlučeno. U trku za novi mandat ide predsjednik banjalučkog odbora SNSD-a i aktuelni gradonačelnik Igor Radojičić. U političkom bloku "Okupljanje za Banjaluku" podršku Radojičiću dalo je deset partija.