latinica  ћирилица
06/07/2020 |  14:02 | Autor: SRNA

Čubrilović-Berec: NSRS prilagodila rad uslovima epidemije

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenicom visokog predstavnika u BiH i šefom Kancelarije OHR-a u Banjaluci, ambasadorkom Marianom Berec.
Čubrilović- Berec - Foto: RTRS
Čubrilović- BerecFoto: RTRS

Čubrilović je rekao da Narodna skupština redovno zasijeda i da je svoj rad tehnički prilagodila uslovima epidemije virusa korona, a u skladu sa preporukama zdravstvenih institucija.

Čubrilović je potvrdio da su u toku pripreme za održavanje sljedeće redovne sjednice Narodne skupštine, koja bi trebalo da bude održana u drugoj polovini jula, tako da će biti izvršene planirane obaveze do ljetne pauze, i da će ponovo Narodna skupština Republike Srpske pokazati da je najfunkcionalniji i najefikasniji parlament u BiH.

On je istakao da lokalni izbori u Republici Srpskoj i BiH, koji su planirani za ovu godinu, treba da budu održani u skladu sa zakonom, te da bi bilo nedopustivo i nedemokratski bilo kakvo njihovo daljnje odlaganje.

Čubrilović i Berecova su razgovarali i o drugim aktuelnim političkim i društvenim pitanjima u Republici Srpskoj, BiH i regionu, saopšteno je iz Narodne skupštine Republike Srpske.