latinica  ћирилица
14/07/2020 |  12:53 | Autor: SRNA

Aćić: U Doboj uloženo oko 9.000.000 KM

Republički sekretarijat za raseljena lica i nekadašnje resorno ministarstvo u proteklom periodu u Doboj su putem različitih projekata i programa investirali oko 9.000.000 KM, rekao je danas vršilac dužnosti direktora Republičkog sekretarijata Marko Aćić.

Aćić je nakon sastanka sa predstavnicima Gradske uprave Doboja izjavio da je na projektu izgradnje 134 stambene jedinice u tri lamele u naselju Bare završeno 38 odsto radova i da će tim projektom biti okončano raspuštanje alternativnih smještaja, što je 7,7 miliona KM vrijedan posao koji realizuje Sekretarijat.

On je naveo da bi izgradnja objekta trebalo da bude dovršena sredinom sljedeće godine, da će po izgradnji putem koncepta socijalnog stanovanja objekat biti prenesen na grad Doboj i da će u njemu biti smještene sve porodice iz kolektivnog smještaja, kao i značajan broj iz socijalno-ugroženih porodica i drugih kategorija.

Aćić je rekao da je prije sastanka posjetio naselje Јohovac, u kojem je u okviru Regionalnog stambenog programa - potprojekat "BH četiri", obnovljeno oko 30 individualnih povratničkih stambenih objekata, u ukupnoj vrijednosti 1.080.000 KM.

- Do konačnog sprovođenja Regionalnog stambenog programa u okviru potprojekta "BH šest" biće izgrađeno još više od 10 individualnih stambenih objekta, gdje će vrijednost investicije biti veća od 400.000 KM - rekao je Aćić.

On je naveo da su na području Doboja sredstvima Sekretarijata iz 2019. godine riješeni stambeno pitanje porodice Stojanović, kao i asfaltiranje dva putna pravca u Mjesnoj zajednici Grapska.

Aćić je naveo da je grad Doboj Sekretarijatu za ovu godinu aplicirao više programa u više povratničkih naselja u iznosu od 60.000 KM i dodao da očekuje uskoro potpisivanje ugovora za njihovu realizaciju.

Zamjenik gradonačelnika Doboja Vlado Blagojević ukazao je na značaj infrastrukturnih objekata u kojima učestvuje i ova lokalna zajednica.

On je naglasio da će grad uvijek rado prihvatiti projekte Sekretarijata.

Aćić je nakon sastanka u Gradskoj upravi posjetio i gradilište u naselju Bare.