latinica  ћирилица
14/07/2020 |  15:25 | Autor: SRNA

Stefanović: Puštanje uhapšenih bilo bi suprotno vladavini prava

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović smatra da su suprotni vladavini prava zahtjevi pojedinih političkih i nevladinih krugova da se puste na slobodu uhapšeni učesnici demonstracija.
Nebojša Stefanović - Foto: TANЈUG
Nebojša StefanovićFoto: TANЈUG

- Imate odluke sudova da neke od ljudi koji su bacali kamenice, napadali policajce, ugrožavali bezbednost građana i imovinu države, osude na kazne zatvora. Zahtevi da oni budu pušteni suštinski znače da se odluke - ko će biti osuđen ili ne, uhapšen, zadržan - donose u političkim krugovima, što je u suprotnosti sa vladavinom prava - rekao je Stefanović za Tanjug.

Stefanović je naglasio da ne želi da bilo ko u Srbiji pomisli da je moguće ugrožavati bezbjednost drugih, bacati kamenice, prijetiti, tući, a da se za to ne odgovara.

On je ocijenio da je cilj demonstracija, koje su uslijedile nakon izjave predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da je, zbog usložnjavanja epidemiološke situacije, moguće ponovo uvođenje policijskog časa za Beograd, taj da se nanese međunarodna šteta Srbiji u teškoj situaciji izazvanoj epidemijom, a naročito u svjetlu pregovora o Kosmetu.