latinica  ћирилица
27/07/2020 |  13:35 ⇒ 17:33 | Autor: SRNA

Radojičić: Neće biti uvođenja radikalnih mjera

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić izjavio je danas da u Banjauci neće biti uvođene radikalne mjere u borbi protiv epidemije virusa korona.
Gospodska ulica u Banjaluci (Foto: Grad Banjaluka) -
Gospodska ulica u Banjaluci (Foto: Grad Banjaluka)

- Epidemija se nastavlja, ali i dalje možemo da se nosimo sa njom sa postojećim spektrom mjera - rekao je Radojičić novinarima u Banjaluci.

On je naveo da građani Banjaluke treba da se drže preporuka i svih aktuelnih mjera Republičkog i Gradskog štaba za vanredne situacije, koje se, prije svega, odnose na nošenje zaštitnih maski, mjere lične higijene i držanje distance.

- Naša dalja zabrinutost i ono za šta se spremamo, a o čemu će narednih dana biti najviše govora, jeste na koji način ući u septembar kada sa radom počinju škole, kada se okuplja i više studenata jer kreću i ispitni rokovi - istakao je Radojičić.

On je rekao da će u septembru biti nesumnjivo veći broj kontakata, sa mnogo više ljudi u zatvorenim prostorima, dodajući da su te okolonosti iziskuju nove pripreme i instrukcije gradskih vlasti na koji način građani da se ponašaju.

- Očito da epidemija virusa korona nema namjeru sama da prestane. Virus se nije ugasio ni sa promjenom temperature vazduha, odnosno vremenskih prilika, i to je nešto što će možda trajati čitavu ovu godinu - istakao je Radojičić.

On kaže da se Banjaluka u posljednjih mjesec i po dana "nalazi na višem stepenu epidemije virusa korona", dok su neke druge sredine imale više problema po tom pitanju, srazmjerno broju stanovnika u odnosu na Banjaluku.

- Banjaluka se drži na manje-više sličnom nivou od 20 oboljelih dnevno - nekada malo manje, a nekada više. Od kraja maja došlo je do novog talasa ili produžetka pojačanog talasa virusa korona - napomenuo je Radojičić.