latinica  ћирилица
04/08/2020 |  22:27 | Autor: SRNA

Krivokapić: Sloboda primarni cilj

Koalicija "Za budućnost Crne Gore" predala je večeras listu kandidata za poslanike u Skupštini Crne Gore za izbore zakazane za 30. avgust.
Zdravko Krivokapić (foto: preokret.info) -
Zdravko Krivokapić (foto: preokret.info)

Koaliciju čine Demokratski front, Socijalistička narodna partija, Narodni pokret, Prava Crna Gora i nestranačke ličnosti, a predvodi je kao prvi na listi univerzitetski profesor iz Podgorice Zdravko Krivokapić.

Drugi na listi koalicije predvođene DF-om je Nebojša Medojević, slijedi Marko Milačić, lider Prave Crne Gore, zatim Simonida Kordić, Vladimir Јoković, Maja Vukićević, Vladimir Dobričanin, Branko Radulović, Milun Zogović, Dragoslav Šćekić.

Kao što je i najavljeno na samom začelju liste je lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić.

Krivokapić je rekao da je primarni cilj koalicije zaštita ljudskih prava, sloboda kretanja, sloboda mišljenja i sloboda govora.

- Najznačajnije od svega sigurno u ovom trenutku je i sigurno sloboda medija, sloboda vjeroispovijesti i to ćemo nastojati da nam bude osnovni zadatak - naglasio je Krivokapić.

On je dodao da Crna Gora zaslužuje da je vode najbolji ljudi, koji će znati da čuju glas naroda.

- U ovom trenutku očekujemo preobražaj Crne Gore koja će da zrači čojstvom i poštenjem, pravdom i pravičnošću, direktno demokratije umjesto ove hibridne, obrazovanjem koje je usmjereno na talente i njegovanje telenata i zdravsto koje treba da bude isključivo u svojoj osnovnoj funkciji, a to je prevencija. Takođe želimo da glas struke bude iznad glasa politike - rekao je Krivokapić.

On smatra da opozicija nije u ravnopravnom položaju sa vlašću pred predstojeće izbore.