latinica  ћирилица
11/08/2020 |  14:49 ⇒ 19:45 | Autor: ATV

Na listi SNSD-a za Banjaluku ugledni ljekari, sportisti...

Bojan Ljubišić, proslavljeni golman Rukometnog kluba Borac i najbolji sportista Republike Srpske u 2019. godini, jedno je od 35 imena sa kojim SNSD u Banjaluci ulazi u izbornu bitku za odborničke pozicije u Skupštini grada.
Igor Radojičić - Foto: RTRS
Igor RadojičićFoto: RTRS

Predsjedništvo Gradskog odbora SNSD-a, sa Igorom Radojičićem na čelu, juče je utvrdilo izbornu listu sa kojom namjerava da zauzme dominantnu poziciju u budućem sastavu gradske Skupštine. Listu, očekivano, predvodi Srđan Amidžić, zamjenik gradonačelnika i profesor na banjalučkom Ekonomskom fakultetu.

Ipak, na listi su i mnoga iznenađenja i do sada politički neeksponirani mladi ljudi, poput Stefana Kremenovića, jednog od najboljih studenata banjalučkog Medicinskog fakulteta. Na listi je i politikolog Anja Ljubojević.

Zanimljivo je, inače, da je na listi SNSD-a čak šest ljekara, među njima i aktuelni odbornici Stanislav Palija, hirurg - ortoped i dr Snježana Kutlešić Stević, specijalista hiperbarične medicine.

Očekivano, na listi je i Nevena Todorović, aktuelna direktorka Doma zdravlja, ali i još troje ljekara koji se prvi put pojavljuju na nekoj izbornoj listi - dr Mladen Šukalo, specijalista porodične medicine, i dvije doktorice sa UKC - dr Gordana Straživuk i Renata Tamburić.

Kad je riječ o već afirmisanim kadrovima SNSD-a, tu nije bilo posebnih iznenađenja, pa su tako na listi Marinko Umičićević, direktor fabrike obuće Bema, Aleksandar Buzaković, elektroinženjer i predsjednik Mladih SNSD-a, Gordana Lihović i Draško Kremenović, Nenad Grbić, Nataša Marić-Udovičić, Dragomir Batar, Zoran Popović, Mišo Kovačević i Dragoslav Topić.

Lista je raznovrsna i po stručnim profilima i zanimanjima, pa je na listi i petoro prosvjetara (Miroslav Popržen, Rankica Pušić, Mirjana Krčmar, Dijana Radonjić i Tatjana Vilendečić), ali i penzionerka Slavica Ilić, te pjevač Duško Brkić.

Lista: Srđan Amidžić, Nevena Todorović, Nenad Grbić, Stanislav Palija, Snežana Kutlešić Stević, Marinko Umičević, Aleksandar Buzaković, Gordana Lihović, Rankica Pušić, Stefan Kremenović, Nataša Marić Udovičić, Dragomir Batar, Anja Ljubojević, Zoran Popović, Draško Kremenović, Mirjana Krčmar, Mladen Šukalo, Tatjana Vilendečić, Bojan Ljubišić, Duško Gera Brkić, Vinka Savić, Miroslav Popržen, Gordana Straživuk, Mladen Ilić, Goran Malešević, Ljiljana Svjetlanović, Saša Kecman, Renata Tamburić, Saša Lukić, Nenad Milinković, Slavica Ilić, Aleksandar Šibarević, Dijana Radonjić, Dragoslav Topić i Mišo Kovačević.