latinica  ћирилица
22/08/2020 |  09:13 ⇒ 12:30 | Autor: SRNA

U Hagu se igraju sa ozbiljno bolesnim generalom, niko ne zna kako izgleda

General Ratko Mladić i dalje ima visoku temperaturu, a zbog nemogućnosti kontakta sa odbranom na raspravu u žalbenom postupku, koji bi trebalo da počne 25. avgusta, otići će nepripremljen i ozbiljno bolestan, rekao je generalov sin Darko Mladić.
Ratko Mladić - Foto: TANЈUG
Ratko MladićFoto: TANЈUG

On je naglasio da je test na koji je general Mladić vođen prije tri nedjelje pokazao da nema virus korona, ali da i dalje ima povišenu temperaturu, s tim što je u trećoj nedjelji bolesti sa 38,3 spala na prosječno 37 stepeni.

- Tvrdnje ljekara iz Haga da je navodno doživio toplotni udar zbog vrućine u ćeliji i "propisanu" terapiju od tri ventilatora u njegovim pritvoreničkim odajama naši doktori tumače kao neozbiljnost ljudi koji se staraju o njegovom stanju - rekao je Darko Mladić za Večernje novosti.

On je naveo da je prilikom posljednjeg telefonskog razgovora glas njegovog oca zvučao izmučeno.

Darko Mladić kaže da je na adresu branioca nedavno stigao dosije o generalovom zdravstvenom stanju u kom su "ljekari iz Haga potrpali sve papire koji su mogli da nađu, a od kojih su neki stari i nekoliko godina".

- Imam utisak da se igraju sa njim i nama - rekao je Darko.

On je ukazao da niko sem tamničara Ratka Mladića ne zna kako on sada izgleda i kakvo mu je zdravlje, a da su na statusnoj konferenciji prije dvije nedjelje čak i sudije mogle samo da ga čuju, ali ne i da ga vide jer navodno nije radio video-link u Hagu.

Međunarodni rezidualni mehanizam za krivične sudove saopšio je da će rasprava o žalbama na prvostepenu presudu generalu Ratku Mladiću biti održana 25. i 26. avgusta bez prisustva novinara i javnosti zbog pandemije virusa korona.