latinica  ћирилица
11/09/2020 |  19:11 ⇒ 20:42 | Autor: RTRS

Banjaluka: Uhapšeni Fočak Nemanja Јojić presuđivan čak 25 puta (FOTO/VIDEO)

U Banjaluci je zbog krađe uhapšen Nemanja Јojić iz Foče. Lice koje ima bogat policijski dosije sa čak 25 presuda, pažnju javnosti dobio je u februaru ove godine, i to uz pomoć opozicionih poslanika.
Policija Republike Srpske (Foto:princip.news) -
Policija Republike Srpske (Foto:princip.news)

Od 2005. godine do 2019. Јojić je osuđivan 25 puta zbog izvršenja većeg broja krivičnih djela, poput nanošenja tjelesnih povreda, trgovine narkoticima, teške krađe, nedozvoljene proizvodnje i prometa oružja, napada na policajca, ugrožavanja bezbjednosti.

U Banjaluci je uhapšen zbog krađe 1.000 maraka iz kamiona. Kako saznajemo, u trenutku hapšenja bio je pod uticajem narkotika, a kod njega su pronađeni brojni predmeti, za koje policija sumnja da potiču iz krivičnih djela.

Trivković, Stanivuković, Јojić (Foto: atvbl)

Јojić je široj javnosti poznat od februara ove godine,kada se na opozicionom skupu u Foči fotorafisao sa narodnim poslanicima Draškom Stanivukovićem, Јelenom Trivić i Nebojšom Vukanovićem.

Foto: banjaluka.net

S njima se na fotografijama našao i Aleksandar Trivković iz Foče, takođe višestruki povratnik u vršenju krivičnih djela.

Foto: banjaluka.net

Mediji su brzo izračunali da su njih dvojica zajedno osuđivani čak 32 puta. Vukanović je tada tvrdio da je riječ o sitnim prestupnicima sa kojima su se fotografisali u prolazu.