latinica  ћирилица
23/09/2020 |  14:22 ⇒ 17:28 | Autor: RTRS

Cvijanović-Papandreu: Јačati saradnju između Srpske i Grčke (FOTO)

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović primila je danas u svom kabinetu u nastupnu posjetu novoimenovanog ambasadora Republike Grčke u BiH Dimitriosa Papandreua.
Dimitris Papandreu i Željka Cvijanović (foto: instagram.com / zeljka.cvijanovic) -
Dimitris Papandreu i Željka Cvijanović (foto: instagram.com / zeljka.cvijanovic)

Tokom sastanka sagovornici su razmijenili mišljenje o političkoj i ekonomskoj situaciju u Republici Srpskoj, kao i drugim aktuelnim temama u BiH i regionu.

Na sastanku je bilo riječi o mogućnostima jačanja svih vidova saradnje između Republike Srpske i Republike Grčke, saopšteno je iz Kabineta predsjednice Republike Srpske.

Sagovornici su ocijenili da su tradicionalno dobri i prijateljski odnosi dobar temelj za nadogradnju kulturnih veza, postojeće ekonomske saradnje, kao i realizaciju konkretnih ekonomskih projekata.

S ciljem jačanja srpsko-grčkih veza, predsjednica Cvijanović je istakla zalaganje Predstavništva Republike Srpske u Solunu koje aktivno radi na promociji kulturnih, ekonomskih i privrednih potencijala Republike Srpske.

      View this post on Instagram

Razgovor sa ambasadorom Dimitrisom Papandreuom o unapređenju saradnje i tradicionalno dobrih odnosa Grčke i Republike Srpske.

A post shared by Željka Cvijanović (@zeljka.cvijanovic) on Sep 23, 2020 at 5:12am PDT

Predsjednica Republike, ovom prilikom, zahvalila se bratskom grčkom narodu na nesebičnoj pomoći koju su Republici Srpskoj i srpskom narodu pružali u teškim trenucima, a novoimenovanom ambasadoru poželjela srdačnu dobrodošlicu u Republiku Srpsku i uspješan nastupajući mandat.