latinica  ћирилица
25/09/2020 |  08:34 ⇒ 08:52 | Autor: Index.hr

Obilna kiša i oluje zahvatile dio Hrvatske (FOTO)

Prvi kišni val stigao je do Hrvatske.

Prilično jaka kiša s grmljavinom je na sjevernom Јadranu i u sjevernoj Dalmaciji, te u središnjim krajevima unutrašnjosti.

Na Јadranu je i prilično vjetrovito. Mogući su udari vjetra i do 90 km na čas, prvo južnjaka i juga, a poslijepodne i jugozapadnjaka.

Јutro će biti sunčano i suvo samo u istočnim krajevima, a u ostatku zemlje biće promjenjivo oblačno s povremenom kišom ili pljuskovima.

Ovo je tek početak, jer će noćas doći do ciklogeneze u Genovskom zaljevu i ciklona će se u subotu naći nad Јadranom, a to znači još kiše i pljuskova, kao i grmljavine nad Јadranom, javlja meteorolog N1 Televizije Tea Blažević.

Moguće su izraženije nepogode, tokom kojih može pasti velika količina kiše i izazvati bujične poplave. S obzirom na nestabilnu situaciju, mogu se formirati i pijavice.

Јače nevrijeme lokalno je moguće i na kopnu, gdje može biti grada. Uveče i u unutrašnjosti treba računati na dosta kiše u središnjim i sjevernim predjelima.

Večeras će stići i hladniji vazduh sa sjeverozapada Evrope, pa u noći na subotu i u subotu ujutro može biti malo snijega na Velebitu i Dinari.