latinica  ћирилица
29/09/2020 |  12:28 ⇒ 19:43 | Autor: SRNA

Milan Јelić nikada neće biti zaboravljen (FOTO/VIDEO)

Polaganjem vijenaca na grob nekadašnjeg predsjednika Republike Srpske Milana Јelića i parastosom koji je služio vladika zvorničko-tuzlanski Fotije, u Modriči je danas obilježeno 13 godina od njegove iznenadne smrti.
Polaganje vjenaca (foto:Vlada_Srpske) - Foto: Twitter
Polaganje vjenaca (foto:Vlada_Srpske)Foto: Twitter

Vijence su položili predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, u ime Narodne skupštine Srpske poslanik Mara Milošević, izaslanik predsjednice Republike Slobodan Župljanin, zatim predstavnici opštine Modriča, organizacija koje baštine tradiciju Odbrambeno-otadžbinskog rata, te privrednih preduzeća, sportskih klubova i političkih partija.

- Milan Јelić nikada neće biti zaboravljen niti za Republiku Srpsku, niti za Modriču - poručio je premijer Srpske.

- Sve što je rađeno u sportskom, privrednom, kulturnom životu Modriče vezano je za ime Milana Јelića. Nadam se da će i generacije poslije nas dolaziti da se poklone ispred vječne kuće Milana Јelića, dragog prijatelja i druga - istakao Višković i naglasio da institucije Srpske nikada neće zaboraviti svog predsjednika.

Milanov sin Petar Јelić rekao je da je njegov otac svojim djelima zaslužio da ga se sjećaju stanovnici Modriče, ali i cijele Republike Srpske.

- Brojni prijatelji posjećuju grob Milana Јelića i odaju mu poštovanje - dodao je Petar.

Načelnik Modriče Mladen Krekić rekao je da će Milan Јelić ostati u trajnom sjećanju Modričana.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik istakao je da je obaveza svih sadašnjih i budućih generacija da čuvaju sjećanje na sve one koji su dali doprinos stvaranju i razvoju Republike Srpske, među kojima je svakako i Јelić koji je ostavio trajan pečat u istoriji Srpske.

Nekadašnji predsjednik Republike Srpske Milan Јelić preminuo je 30. septembra 2007. godine u 52. godini od posljedice srčanog udara.

Smrt ga je zatekla na funkcijama predsjednika Republike Srpske, potpredsjednika SNSD-a, predsjednika Fudbalskog saveza Republike Srpske i Fudbalskog saveza BiH.

Obavljao je najodgovornije poslove i funkcije u privredi Modriče, a bio je i ministar privrede, energetike i razvoja Republike Srpske